Nezařazené

STŘEDOŠKOLSKÝ POHÁR V BASKETBALU

Ve středu 1. listopadu patřila palubovka sportovní haly v Horšovském Týně basketbalistům a basketbalistkám z řad studentů středních škol z našeho okresu. Nejprve rozehráli svůj turnaj chlapci, následně odpoledne změřily své síly jejich vrstevnice. Hrací systém byl pro obě kategorie stejný, hrálo se systémem každý s každým, 2x10minut.

V chlapecké kategorii prvenství jednoznačně obhájili po třech výhrách domažličtí gymnazisté. Souboj o druhé místo byl velmi vyrovnaný, nakonec rozhodovalo celkové skóre, které právě naše družstvo posunulo na stříbrnou pozici před basketbalisty SOU Domažlice. Velkou zásluhu na tomto úspěchu měl i nejlepší střelec celého turnaje Lukáš Chmelík. Zápasy našich chlapců – s gymnáziem prohra 23:32, s OA výhra 14:13 a se SOU remíza 23:23.

Pořadí chlapci:

1. GJŠB Domažlice
2. SOŠ a SOU Horšovský Týn
3. SOU Domažlice
4. VOŠ, OA a SZŠ Domažlice


Dívky měly ambice odvážnější. Obhájit loňské vítězství a v pátek se zúčastnit krajského kola v Plzni. Vzhledem ke kvalitám soupeřících týmů to nebyl závažný problém, a po dvou jednoznačných výhrách jsme se mohli radovat z vítězství. Zápasy našich děvčat – se SZŠ Domažlice výhra 40:0 a se SOU Domažlice výhra 22:0.

 
Pořadí dívky:

1. SOŠ a SOU Horšovský Týn
2. SOU Domažlice
3. VOŠ, OA a SZŠ Domažlice

Autor: Mgr. František Cihlář, učitel TEV

231106a_4

Obrázek 1 z 19

Podobné příspěvky