Nezařazené

STŘEDOŠKOLSKÝ POHÁR VE VOLEJBALE – OKRES

Ve čtvrtek 14. prosince se ve sportovní hale Jiskry Domažlice konalo okresní kolo SŠ ve volejbale. V obou kategoriích se zúčastnily všechny střední školy v domažlickém okrese. Hrálo se systémem každý s každým na 2 sety do 25 bodů.

Chlapci si svoji premiérovou účast na tomto turnaji doslova odbili proti svým vrstevníkům ze SOU Domažlice. Po nerozhodném stavu na sety 1:1 jsme druhý bonusový bod získali díky lepšímu skóre. Následně jsme úspěšně zdolali OA Domažlice 2:0 na sety a těšili se na souboj o první místo. Gymnazisté však byli nad naše síly a po prohře 0:2 jsme z turnaje odjížděli se stříbrem na krku.

Dívky měly postup turnajovým pavoukem podobný. Nejprve na skóre porazily dívky z OA Domažlice po nerozhodném výsledku na sety, následovalo jednoznačné vítězství nad SOU 2:0. Finálový zápas proti gymnazistkám byl ozdobou dopoledního klání. Vyrovnaný první set rozhodly ve svůj prospěch soupeřky až v samotném závěru. Porážka 22:25 nás mrzela, ale ještě větší frustraci jsme zažili v úvodu druhého setu, kdy jsme první bod dokázali získat až za stavu 0:13. Děvčata se nevzdávala a dokázala hrozivé skóre snížit na rozdíl čtyř bodů, avšak kvalitní hra soupeřek nám více nedovolila. Po prohře 20:25 jsme taktéž byli oceněni stříbrnými medailemi.

Autor: Mgr. František Cihlář, učitel TEV

231218d_1

Obrázek 1 z 7

Podobné příspěvky