Nezařazené

ZÁJMOVÉ KROUŽKY PRO ŽÁKY OSMÝCH A DEVÁTÝCH TŘÍD ZÁKLADNÍCH ŠKOL

V březnu a dubnu letošního školního roku proběhly na naší škole zájmové kroužky pro žáky osmých a devátých tříd základních škol. Zájmové kroužky se staly na naší škole již tradicí. Kroužky byly organizovány v rámci programu „Motivace pro technické vzdělávání mládeže Plzeňského kraje 2023“ a byly Plzeňským krajem též financovány.

Jednalo se o řemeslný kroužek a chovatelský kroužek.

Cílem výuky v řemeslném kroužku bylo přiblížit žákům práci s kovem, naučit je základním řemeslným operacím a naučit je správně zacházet s běžným ručním nářadím.

Cílem výuky v chovatelském kroužku bylo přiblížit žákům práci s hospodářskými zvířaty, naučit je základním dovednostem při jednotlivých činnostech se zvířaty. Vzbudit v žácích zájem o práci se zvířaty.

Při osmi pracovních setkání v délce dvou šedesátiminutových vyučovacích hodin se kroužků zúčastnilo 18 žáků. Setkání probíhala na Malém hospodářském dvoře a ve školních dílnách na Školním hospodářství v Horšově.

Oba kroužky se žákům líbily.

Chceme poděkovat učitelům odborného výcviku panu Janu Pivoňkovi za vedení řemeslného kroužku, paní Nadě Prchalové za vedení chovatelského kroužku a panu Janu Turečkovi za zajištění dopravy žáků na Školním hospodářství v Horšově. Dále chceme poděkovat základní škole v Horšovském Týně za spolupráci.

Autor: vedení školy

Podobné příspěvky