Nezařazené

WORKSHOP KUCHAŘI CUKRÁŘI 2022

V úterý 10.května se na pracovištích naší školy konaly závěrečné workshopy pro gastronomické obory v rámci projektu Profesionál v kuchyni i na place, jehož cílem je rozvíjení zkušeností a znalostí kuchařů cukrářům a číšníkům. V projektu je zapojeno 5 škol z Plzeňského kraje a jedna německá škola z bavorského Viechtachu. Workshopu se celkem účastnilo 34 žáků a 13 učitelů odborného výcviku. Žáci byli rozdělení na skupiny a jednotlivá pracoviště. Ve studené kuchyni byl připravený workshop na téma vejce, ve školní cukrárně připravovali číšníci kávu a v cukrářské výrobně to bylo téma odpalované těsto. Po skončení workshopů byl ve školním penzionu V Oboře připraven společný oběd. Po obědě se všichni zúčastnění přesunuli na prohlídku malého hospodářského dvora a robotizované stáje, kde měli připravenou ochutnávku výrobků ze školní sýrárny. Celý den byl podařený, počasí nám přálo a podle reakcí zúčastněných se všem u nás líbilo.

Text: Dušan Rybák, učitel OV, Foto: František Žeha, Ing. Petr Konáš

Podobné příspěvky