Pracovní a ochranné pomůcky

PRACOVNÍ A OCHRANNÉ POMŮCKY PRO ŠKOLNÍ ROK 2021-2022

Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru CUKRÁŘ

– 1x rondon bílý, 1x „mušketýrka“ bílá s logem školy
  (ušití zajistí škola po nástupu do 1. ročníku),
– kuchařské kalhoty bílé 3 kusy,
– kuchařská čepice (lodička, kšiltovka),
– tričko bílé 3 kusy,
– bílá kuchařská zástěra 2 kusy,
– bílé kuchařské pracovní boty s pevnou patou a špičkou s protiskluzovou podrážkou,

Žák si musí u svého dorostového (obvodního) lékaře zajistit „Zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství“, který je nutný pro absolvování odborného výcviku.


Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru KUCHAŘ – ČÍŠNÍK

Kuchař – kuchařka:
– 1x rondon bílý, 1x rondon bílý s logem školy
   (ušití zajistí škola po nástupu do 1. ročníku)
– kuchařské kalhoty bílé 3 kusy
– kuchařská čepice (lodička, kšiltovka)
– tričko bílé 3 kusy
– bílá kuchařská zástěra 2 kusy
– bílé kuchařské pracovní boty s pevnou patou a špičkou
– s protiskluzovou podrážkou.

Číšník – servírka:
– bílá košile/halenka
– černé kalhoty/sukně
– černý pásek (na pouzdro na kasírtašku)
– černé polobotky/lodičky na nízkém podpatku
– hoši černý motýlek.

Žák si musí u svého dorostového (obvodního) lékaře zajistit „Zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství“, který je nutný pro absolvování odborného výcviku.


Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru OPRAVÁŘ ZEMĚDĚLSKÝCH STROJŮ

– pracovní oděv (dvoudílné montérky nebo pracovní kombinéza)
– pracovní obuv s pevnou patou a špičkou
– pokrývka hlavy
– posuvné měřítko (šuplera)
– svinovací metr
– visací zámek (na šatní skříňku)
– ramínko na šaty
– ručník
– základní sada plochých klíčů
– kleště kombinované.


Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru ZEDNÍK

– pracovní oděv (dvoudílné montérky nebo pracovní kombinéza)
– pracovní obuv s pevnou patou a špičkou
– pokrývka hlavy
– vodováha
– zednická lžíce
– zednické kladívko
– plastové hladítko
– provázek
– dvoumetr
– visací zámek (na šatní skříňku)
– ramínko na šaty
– ručník


Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru ZEMĚDĚLEC – FARMÁŘ

– pracovní oděv (dvoudílné montérky nebo pracovní kombinéza)

– pracovní kabát teplý (vaťák nebo jeho obdoba)
– pracovní obuv s pevnou patou a špičkou
– holínky gumové vysoké
– pokrývka hlavy
– posuvné měřítko (šuplera)
– svinovací metr
– visací zámek (na šatní skříňku)
– ramínko na šaty
– ručník

Výrobna mléčných výrobků

– kuchařské kalhoty bílé 1 kusy
– kuchařská čepice (lodička, kšiltovka)
– tričko bílé 2 kusy
– bílá kuchařská zástěra 2 kusy
– bílé kuchařské pracovní boty s pevnou patou a špičkou
  s protiskluzovou podrážkou.

Žák si musí u svého dorostového (obvodního) lékaře zajistit „Zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství“, který je nutný pro absolvování odborného výcviku.


Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru MECHANIK OPRAVÁŘ MOTOROVÝCH VOZIDEL

– pracovní oděv (dvoudílné montérky nebo pracovní kombinéza)
– pracovní obuv s pevnou patou a špičkou
– pokrývka hlavy
– posuvné měřítko (šuplera)
– svinovací metr
– visací zámek (na šatní skříňku)
– ramínko na šaty
– ručník
– základní sada plochých klíčů
– kleště kombinované


Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru AGROPODNIKÁNÍ

Výrobna mléčných výrobků

– kuchařské kalhoty bílé 1 kusy
– kuchařská čepice (lodička, kšiltovka)
– tričko bílé 2 kusy
– bílá kuchařská zástěra 2 kusy
– bílé kuchařské pracovní boty s pevnou patou a špičkou
  s protiskluzovou podrážkou.
–  žák si musí u svého dorostového (obvodního) lékaře zajistit „Zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství“, který je nutný pro absolvování odborného výcviku

Pracovní oděv a obuv

Oděv: montérky, případně montérková blůza, pokrývka hlavy – čepice, šátek
Obuv: pracovní kotníkové boty s pevnou špičkou, gumovky (ne botasky)
Další požadavky: ostříhané nehty, nenosit prstýnky, náramky, náušnice, řetízky


Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru PODNIKÁNÍ

Žák si musí u svého dorostového (obvodního) lékaře zajistit „Zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství“, který je nutný pro absolvování odborného výcviku.