Nezařazené

EXKURZE 1. ROČNÍKU OBORU CUKRÁŘ DO PRAHY

24. 2. 2022 se naše žačky 1. ročníku oboru cukrář byly podívat v Praze na to, jak cukrařinu dělají odborníci na slovo vzatí. U vyhlášeného cukráŕe Lukáše Skály viděly vše od pečení až k finálnímu výrobku, který šel hned na prodej. Celá cukrárna je prosklená a je zde vidět opravdu vše. Následně navštívily HF Pastry Academy, kde bylo představeno 15 druhů čokolád včetně ochutnávky. Následoval oběd a jako zákusek si děvčata ve firmě Callebaut vyslechla povídání o zmrzlině, mohla si prohlédnout zmrzlinové stroje a ochutnat přes 40 druhů různých zmrzlin. Nejvíce chutnala zmrzlina z černého bezu, rakytníková či borůvková. Všichni byli z exkurze nadšeni, jen někteří odjížděli s pochroumaným žaludkem, když to přehnal s ochutnávkou.

Autorka: Jana Svobodová učitelka OV

2002e5_16

Obrázek 16 z 17

Podobné příspěvky