Stanovení vyučovací doby na odborném výcviku u oborů:
29-54-H/01 Cukrář, 65-51-H/01 Kuchař — číšník, 41-51-H/01 Zemědělec — farmář,
23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel, 41-55-H/01 Opravář zemědělských strojů, 36-67-H/01 Zedník
Na základě Vyhlášky o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři č. 13/2005 Sb.
stanovuji následující vyučovací dobu na odborném výcviku:
– vyučovací jednotkou v denní formě vzdělávání je vyučovací den,
– vyučovací den v 1. ročníku trvá 6 hodin, (7.00 — 13.30),
– vyučovací den ve 2. ročníku trvá 7 hodin, (7.00 — 14.30),
– vyučovací den ve 3. ročníku trvá 7 hodin, (7.00 — 14.30),
– vyučovací hodina odborného výcviku trvá 60 minut ($26 zák. 561/2004 sb. Školský
zákon),
– během výuky (nejdéle však po 4,5 hodinách) je stanovena přestávka v práci na jídlo a
oddech v trvání 30 minut, délka přestávky se nezapočítává do doby trvání vyučovacího
dne,
– žáci 1. ročníků končí výuku na odborném výcviku ve 13.30 hodin,
– žáci 2. a 3. ročníků končí výuku na odborném výcviku ve 14. 30 hodin.
Zahájení školního roku, úhrada stravného
Zahájení školního roku se koná 2. září 2024 v 8:15 hodin v kinosále města Horšovský Týn.
Bez zřízeného účtu nelze žáka přihlásit ke stravování.
Přihlášku ke stravování naleznete v hlavním menu ŽÁK – FORMULÁŘE KE STAŽENÍ
Pokud máte o stravování ve školní jídelně zájem, přihlášku ke stravování vyplňte a předložte k potvrzení příslušnému peněžnímu ústavu, u kterého máte vedený účet, nebo přiložte výpis o povolení k inkasu z vašeho internetového bankovnictví.
Bankovní spojení školy – č. účtu 8434321 / 0100.
Úhrada stravného se provádí doplatkovým způsobem placení, tzn. že po uplynutí měsíce, ve kterém se žák stravoval, si z účtu inkasujeme částku za skutečně odebraná jídla. Inkaso provádíme nejpozději do 10. dne následujícího měsíce. Upozorňujeme proto na nutnost dostatku finančních prostředků na Vašem účtu.
Vyplněnou přihlášku zašlete na adresu školy do 21. 8. 2023.
Při nástupu do školy si žák zakoupí čip, při vrácení čipu, v případě ukončení stravování, se částka za čip vrací, při ztrátě čipu se nevrací.
Další informace poskytujeme na telefonu: 379 410 066 – paní Jaroslava Králová
Uchazeč je povinen doložit splnění povinné školní docházky vysvědčením z posledního ročníku základní školy po jeho vydání, nejpozději však do dne, kdy se stane žákem školy.
Uchazeč, který byl přijat na nástavbové studium je povinen předložit závěrečné vysvědčení osvědčující získání středního vzdělání s výučním listem po jeho vydání, nejpozději však do dne, kdy se stane žákem školy.
Učební pomůcky
Učebnice, sešity a další učební pomůcky si žáci pořizují na začátku záři podle pokynů vyučujících. Některé učebnice jsou objednávány hromadně (stejné vydání, možnost množstevní slevy).
Pracovní a ochranné pomůcky pro školní rok 2024-2025
Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru CUKRÁŘ
– 1x rondon bílý s logem školy
(ušití zajistí škola po nástupu do 1. ročníku, TU vybere částku na úhradu),
– kuchařské kalhoty bílé 3 kusy,
– kuchařská čepice (lodička, kšiltovka),
– tričko bílé 4 kusy,
– bílá kuchařská zástěra s laclem 2 kusy,
– bílé kuchařské pracovní boty s pevnou patou a špičkou s protiskluzovou podrážkou.
Rondony s logem školy pro obory cukrář a kuchař – číšník.
Měření žáků pro ušití rondonů s logem školy proběhne ve čtvrtek 5. září 2024.
Žáci zaplatí třídnímu učiteli částku za rondon s logem školy ve výši 900,- Kč. Nejpozději do středy 4. září 2024. Rondon s logem školy je povinnou součástí pracovních a ochranných pomůcek pro výše zmíněné obory.
Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru KUCHAŘ – ČÍŠNÍK
Kuchař – kuchařka:
– 1x rondon bílý s logem školy (ušití zajistí škola po nástupu do 1. ročníku, TU vybere částku na úhradu)
– 1x rondon bílý
– kuchařské kalhoty bílé 3 kusy
– kuchařská čepice (lodička, kšiltovka)
– tričko bílé 3 kusy
– bílá kuchařská zástěra 2 kusy
– bílé kuchařské pracovní boty s pevnou patou a špičkou
– s protiskluzovou podrážkou.
Číšník – servírka:
– bílá košile/halenka
– černé kalhoty/sukně (doporučená délka sukně je těsně pod kolena –
maximální krátkost 10 cm nad kolena při sedu)
– černý pásek (na pouzdro na kasírtašku)
– černé polobotky/lodičky na nízkém podpatku
– hoši černý motýlek.
Rondony s logem školy pro obory kuchař – číšník.
Měření žáků pro ušití rondonů s logem školy proběhne ve čtvrtek 5. září 2024.
Žáci zaplatí třídnímu učiteli částku za rondon s logem školy ve výši 900,- Kč. Nejpozději do středy 4. září 2024. Rondon s logem školy je povinnou součástí pracovních a ochranných pomůcek pro výše zmíněné obory.
Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru OPRAVÁŘ ZEMĚDĚLSKÝCH STROJŮ
– pracovní oděv (dvoudílné montérky nebo pracovní kombinéza)
– pracovní obuv s pevnou patou a špičkou
– pokrývka hlavy
– posuvné měřítko (šuplera)
– svinovací metr
– visací zámek (na šatní skříňku)
– ramínko na šaty
– ručník
– základní sada plochých klíčů
– kleště kombinované.
Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru ZEDNÍK
– pracovní oděv (dvoudílné montérky nebo pracovní kombinéza)
– pracovní obuv s pevnou patou a špičkou
– pokrývka hlavy
– vodováha
– zednická lžíce
– zednické kladívko
– plastové hladítko
– provázek
– dvoumetr
– visací zámek (na šatní skříňku)
– ramínko na šaty
– ručník
Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru ZEMĚDĚLEC – FARMÁŘ
– pracovní oděv (dvoudílné montérky nebo pracovní kombinéza)
– pracovní kabát teplý (vaťák nebo jeho obdoba)
– pracovní obuv s pevnou patou a špičkou
– holínky gumové vysoké
– pokrývka hlavy
– posuvné měřítko (šuplera)
– svinovací metr
– visací zámek (na šatní skříňku)
– ramínko na šaty
– ručník
Výrobna mléčných výrobků (ZEMĚDĚLEC – FARMÁŘ, AGROPODNIKÁNÍ)
– kuchařské kalhoty bílé 1 kusy
– kuchařská čepice (lodička, kšiltovka)
– tričko bílé 2 kusy
– bílá kuchařská zástěra 2 kusy
– bílé kuchařské pracovní boty s pevnou patou a špičkou
s protiskluzovou podrážkou.
Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru MECHANIK OPRAVÁŘ MOTOROVÝCH VOZIDEL
– pracovní oděv (dvoudílné montérky nebo pracovní kombinéza)
– pracovní obuv s pevnou patou a špičkou
– pokrývka hlavy
– posuvné měřítko (šuplera)
– svinovací metr
– visací zámek (na šatní skříňku)
– ramínko na šaty
– ručník
– základní sada plochých klíčů
– kleště kombinované
Pracovní a ochranné pomůcky na odborný výcvik pro žáky
1. ročníku oboru AGROPODNIKÁNÍ
Výrobna mléčných výrobků
– kuchařské kalhoty bílé 1 kusy
– kuchařská čepice (lodička, kšiltovka)
– tričko bílé 2 kusy
– bílá kuchařská zástěra 2 kusy
– bílé kuchařské pracovní boty s pevnou patou a špičkou
s protiskluzovou podrážkou.
Pracovní oděv a obuv
Oděv: montérky, případně montérková blůza, pokrývka hlavy – čepice, šátek
Obuv: pracovní kotníkové boty s pevnou špičkou, gumovky (ne botasky)
Další požadavky: ostříhané nehty, nenosit prstýnky, náramky, náušnice, řetízky