VAŘÍME TO SLOW FOOD V PLZEŇSKÉM PRAZDROJI
Dne 23. září se naše škola účastnila soutěže v Plzeňském Prazdroji. Tato soutěž byla slavnostním zakončením projektu, kterého jsme se účastnili. V soutěži se utkalo šest týmu středních škol Plzeňského kraje – Hotelová škola Plzeň, Střední škola zemědělská a potravinářská Klatovy, Střední škola Horažďovice, SOŠ a SOU Horšovský Týn a SOU Domažlice. Za Německo Hotelberufsschule Viechtach. V profesionální kuchyni soutěžily tříčlenné týmy studentů i pedagogů oboru kuchař a cukrář v přípravě hlavního vchodu a dezertu. Zároveň soutěžil i tříčlenný tým číšníků, který měl za úkol připravit kávu, pivo a slavnostní tabuli. Za naší školu se soutěže účastnili v oboru kuchař číšník Tereza Lavičková, Barbora Fenclová, Kristýna Feklová a v oboru cukrář Sabina Neumeierová a Aneta Kellnerová. Za pedagogický tým UOV Anna Puhanová a UOV Dušan Rybák.
Autorka: Ing. Miluše Fousová, ředitelka školy
A