TRADIČNÍ ČESKÁ ZABIJAČKA
Dne 18. 1. 2022 se konal na naší škole projektový den na téma „tradiční česká zabijačka“, kterého se účastnili žáci 2. ročníku oboru kuchař- číšník. Zpracovávané prase bylo vychováno na našem školním hospodářství v Horšově a poraženo na jatkách Zemědělského družstva Mrákov. Žáci si mohli vyzkoušet bourání a vykošťování jednotlivých druhů masa pod vedením odborníka z praxe pana Hudce a UOV Dušana Rybáka ve spolupráci s UOV Miroslavou Kopejtkovou. Po rozbourání jednotlivých kusů masa a jejich vykoštění byla část masa uvařena a žáci z ní následně vyrobili jitrnice, jelita a tlačenku. Dále připravili zabijačkovou a ovarovou polévku. Všechny výrobky žáci následující den podávali hostům na školním penzionu V Oboře jako polední menu. Velký dík patří také školní kuchyni za pomoc při vaření masa a připravených výrobků.